El Xúquer com a eix central del municipi i la recuperació del valor paisatgístic

•             L’Ajuntament publica els resultats de l’enquesta de la valoració de projectes de l’Agenda Urbana «Alzira, un riu de futur»

Alzira, 23 de setembre de 2022.-  El passat dia 21 de setembre es va tancar el termini per a participar en l’enquesta sobre el projectes inclosos en l’Agenda Urbana «Alzira, un riu de futur».

Els participants, anònims, han donat a conèixer la seua opinió valorant els diferents projectes amb una puntuació de l’1 al 10 segons la importància que li atorguen.

Després de la publicació de la informació detallada dels projectes, l’enquesta online donava els principals trets de les diferents línies estratègiques d’actuació. Les més votades han resultat:

1.            Alzira futur climàtic. El projecte millor valorat pretén integrar la gestió de cadascun dels riscos associats al canvi climàtic de manera efectiva i coordinada entre els agents implicats, minimitzant-los i donant resposta a les emergències que esdevinguen tant en les zones urbanes com de les zones naturals del municipi per a fer front a la degradació dels recursos naturals.

2.            Anell verd i riu de futur. La ciutat d’Alzira vertebra la infraestructura verda existent al seu al voltant a través del projecte Anell Verd i potenciant la connexió amb poblacions pròximes com Carcaixent, Alberic, Guadassuar, Algemesí o Benimuslem a través d’una mobilitat sostenible, respectuosa amb el medi ambient, com anuncia el lema del projecte “tractant de COSIR el territori”.

3.            En clau energètica. Aquest projecte té com a objectiu global el desenvolupament d’una estratègia municipal de transició energètica integral.

4.            Administració eficient i connectada amb la ciutadania. Es busca impulsar la transparència de la gestió pública i el govern obert, consolidant i reforçant els processos participatius, d’una banda, amb la implantació d’instruments que permeten involucrar a la ciutadania en la presa de decisions.

Els dos projectes millor valorats, Alzira Futur Climàtic i Anell verd i Riu de Futur estan dins la Línia Estratègica d’Actuació 1: INFRAESTRUCTURES VERDES I BLAVES PER A L’ADAPTACIÓ AL CANVI CLIMÀTIC que té com objectiu Recuperar el valor paisatgístic del medi mitjançant la connexió de les infraestructures verdes i blaves (IFVA) existents entre la ciutat i el medi rural amb el riu Xúquer com a eix central, mitjançant la millora de l’accessibilitat al medi natural i la seua biodiversitat per a disfrutar per part de la ciutadania i la contribució a la lluita contra el canvi climàtic.

Durant els dos mesos de termini en què ha estat oberta l’enquesta han participat vora 100 persones.

Tota la informació està disponible a la web alziraunriudefutur.es.

Este document estratègic de l’Agenda Urbana Alzira, busca entre altres objectius, la implementació a escala local de l’Agenda Urbana espanyola, i ha sigut aprovat en el plenari del passat 27 de juliol.

Skip to content