Participació

Alzira, un riu de futur 5 Participació

Participació ciutadana

Per una banda, l’Agenda Urbana d’Alzira “Un riu de futur” s’ha treballat des d’una perspectiva de participació interna. En concret, s’ha materialitzat a través de sessions grupals de co-creació amb 2 grups de treball de l’Ajuntament per a l’elaboració de la nostra Agenda Urbana. Aquests grups de treball, de caràcter interdepartamental i polític-tècnic, s’han creat atenent l’estructura organitzativa de l’Ajuntament d’Alzira i en línia amb els deu Objectius Estratègics de l’Agenda Urbana Espanyola.

Però l’Agenda Urbana d’Alzira no es configura tan sols des de la perspectiva interna dels diferents serveis municipals implicats. Per això s’ha optat també per tindre una visió consensuada del futur de la ciutat amb tota la seua ciutadania.

En aquest context, el procés participatiu associat a l’Agenda Urbana d’Alzira “Un riu de futur” s’ha concebut com l’espai aglutinador perquè tot el teixit social, econòmic, institucional i cultural de la ciutat haja pogut reflexionar d’una manera compartida sobre el desenvolupament sostenible de futur d’Alzira.

D’aquesta manera, durant el mes de Juny de 2022 es va desenvolupar una sèrie de sessions participatives obertes a la ciutadania a les quals va poder acudir qualsevol persona interessada en el futur de la nostra ciutat, tant a títol individual com en representació de qualsevol organització de la societat civil.

Aquestes sessions obertes a la ciutadania es van complementar amb altres sessions específiques que van comptar amb la participació del Consell Municipal de Xiquets i Xiquetas d’Alzira celebrades al maig de 2022.

Sessió 1: Diagnòstic, problemes i reptes.

Sessió participativa celebrada el 8 de Juny de 2022 en el Claustre de la Casa de Cultura. Es va centrar en la definició i caracterització dels principals problemes i reptes de la ciutat, contemplant per a això els àmbits que abasten cadascun dels deu Objectius Estratègics de l’Agenda Urbana Espanyola.

Resultats Sessió 1

 

Sessió 2: Ideació.

Sessió participativa celebrada el 15 de Juny a l’Escola d’Adults Enric Valor. Es va centrar en la identificació d’idees i propostes per a fer front als problemes i reptes definits en la sessió anterior de diagnosi.

Resultats Sessió 2

 

Sessió 3: Prototipat de projectes.

Sessió participativa celebrada el 22 de Juny de 2022 en el Centre Veïnal dels Bases. Es va centrar en la definició ajustada de possibles actuacions i/o projectes partint de la bateria inicial d’idees sorgides de la sessió anterior d’ideació.

Resultats Sessió 3

 

Sessions de participació complementàries.

Consell Municipal de Xiquets i Xiquetes.

Notícia de la sessió i principals resultats.

 

  • Sant Roc 10, 46600 Valencia
  • 962 400 450
  • unriudefutur@alzira.es
Skip to content